Hosting websites en applicaties

Hosting websites en applicaties:
Webservers, docker, kubernetes en meer...

De basis van het internet zijn de pagina's, die we kunnen bezoeken. De website adressen of URLs (Uniform Resource Locators). Deze bepalen waar je naar toe gaat... En sturen je naar de plek waar de informatie of applicatie gehost wordt. In dat opzicht is hosting eigenlijk niets anders dan de plek waar de software draait, die doet wat er gedaan moet worden.

Vaak wordt er heel moeilijk over gedaan: "Wij hebben álles wat u nodig heeft: Een mail server, een web server, domeinnaam, etc. etc.". Maar... In feite kan het allemaal, vrij eenvoudig, draaien op een simpel computertje.

Een mail server is niets anders dan een stuk software die het mogelijk maakt om e-mail te versturen en ontvangen. Een web server is niets anders dan een stuk software die het mogelijk maakt pagina's naar een browser te sturen. Een domeinnaam is niets anders dan een leesbare naam die vertaalt wordt naar een IP adres, wat een computer is, die doet wat je verlangt.

Natuurlijk praat ik er eenvoudig over en zijn er hele complexe systemen mogelijk, maar waarom moeilijker doen dan nodig...

Als we wel moeilijker willen doen, dan komen we op zaken als (bijv.) Docker en Kubernetes. Complexe systemen om de stabiliteit van systemen te verbeteren en replicatie en schaalbaarheid te verhogen.

Feitelijk is Docker een computerprogramma om het bestandssysteem van de computer te virtualiseren. Docker wordt gebruikt om softwarepakketten uit te voeren die containers worden genoemd. Systemen als kubernetes kunnen op basis van docker files simpelweg nieuwe, virtuele machines opbouwen en zijn daarmee zeer schaalbaar. En eenvoudig te fine-tunen met het oog op performance en bezoekers aantallen.

Maar laat ik niet te veel uitwijken...

Wil je een website of applicatie? Dan zal dit ergens gehost moeten worden... Een vindbaar plekje op hét internet!

Deze website wordt, bijvoorbeeld, gehost bij . Een zeer ervaren, uitgebreide en zeer klantvriendelijke hosting partij die ik je zeker kan aanraden!
Zij bieden alles wat je nodig hebt, en waarschijnlijk nog veel meer!

EĆ©nvoudige domeinregistratie, of als je niet tevreden bent met jouw huidige hosting domeinverhuizing, maar ook bijv. specifieke wordpress-webhosting.

Naast de vele mogelijkheden qua hosting bieden ze je bij Vimexx een zeer uitgebreid klantendashboard waar je alles zelf kunt regelen. E-mail adressen aanmaken, domeinen beheren, databases opzetten, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het (eenvoudig) zelf.

En mocht je eens vragen hebben of problemen ervaren. De Vimexx contact mogelijkheden zijn legio, zo hebben ze een uitgebreide knowledge base, een mooi ticket-systeem waar zeer snel op gereageerd wordt én als je het echt graag snel wilt weten is ook online chat vaak, mogelijk waarbij je vrijwel direct (en vakkundig) geholpen wordt!